Migdały cena za 100g





Opis
Migdały
Migdały polecam kobietom w ciąży ponieważ łagodzą mdłości i zgagę. Dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym oraz dużej zawartości potasu polecane są osobom z nadciśnieniem, chorobami serca i układu krwionośnego. Nasiona te hamują rozwój cukrzycy, poprzez obniżanie "złego" cholesterolu i poprawianie poziomu insuliny we krwi po posiłku. Gdy dopadnie nas głód warto zjeść kilka migdałów, które dadzą uczucie sytości, dzięki zawartości błonnika oraz pomimo dużej zawartości tłuszczu pomogą spalić nasz tłuszczyk.
Szczególnie polecane:
• osobom z chorobami sercowo-naczyniowymi
• osobom z miażdżycą
• osobom w stanie przedcukrzycowym, cukrzycy typu II
• osobom będącym w dużym stresie
• osobom odchudzającym się, ale w umiarze
migdały w 100g:
Wartość energetyczna (kJ) 2424
Wartość energetyczna (kcal) 579
Tłuszcz (g) 49,93
Kwasy tłuszczowe
nasycone (g) 3,8
Węglowodany (g) 21,56
Cukry (g) 4,35
Błonnik (g) 12,2
Białko (g) 21,15
Sól (g) 0,001
Indeks Glikemiczny 15