Liofilizowane mango cena za 50g






Opis
Liofilizowane mango
Mango to ogrom przeciwutleniaczy, a więc owoc wspierający organizm w hamowaniu rozwoju komórek nowotworowych oraz w opóźnianiu procesu starzenia się. Ten owoc nie tylko zabija rakotwórcze komórki ale i chroni zdrowe, dodatkowo działa antywirusowo, antybakteryjnie, przeciwbólowo i przeciwzapalnie. To niesamowity owoc, który mimo swojej słodyczy obniża zawartość cukru we krwi. Mango obniża również podwyższony poziom ciśnienia tętniczego oraz wzmacnia odporność organizmu. Polecany jest osobom dążących do zrzucenia wagi ponieważ przyspiesza przemianę materii. Ułatwia przyswajanie żelaza i walczy z anemią. Jedynie kobiety w ciąży powinny pilnować ilość jedzonego mango. Ponieważ w jego miąższu jest zawarta witamina A, na którą kobiety w ciąży są wrażliwe, dlatego w okresie ciąży lepiej nie jeść za dużo mango.
50g mango to objętościowo 4/5 szklanki (250 ml).
Szczególnie polecane:
• osób z grupy podwyższonej zachorowalności na raka
• nadciśnieniem tętniczym
• z osłabioną odpornością organizmu
• z anemią
• zwalczających nadwagę
• to owoc antybakteryjny, przeciwzapalny, przeciwbólowy, antywirusowy
liofilizowane mango w 100g:
Wartość energetyczna (kJ) 1640
Wartość energetyczna (kcal) 393
Tłuszcz (g) 1,0
Kwasy tłuszczowe
nasycone (g) 0,0
Węglowodany (g) 84
Cukry (g) 78
Błonnik (g) 0,0
Białko (g) 5,0
Sól (g) 0,0
Indeks Glikemiczny 50