Jagody goji cena za 50g





Opis
Jagody goji
Należą do grupy superfoods co oznacza, że mają dobroczynny wpływ na organizm. Zawierają w sobie rozpuszczalny w wodzie bioaktywny kompleks polisacharydowy LBP, stymuluje on nasz układ odpornościowy, ma właściwości przeciwutleniające i przeciwnowotworowe. Badania wykazują, że jagody spowalniają rozwój raka żołądka, okrężnicy, płuc. Jagody te są źródłem białka, węglowodanów i kwasów tłuszczowych z grupy omega-6, które są odpowiedzialne za tworzenie hormonów, właściwą pracę mózgu oraz układu nerwowego. Goja ma wiele witamin: C, B1, B2, B6, E i minerałów: wapń, żelazo, fosfor, miedź, cynk, selen, flawonoidów i karotenoidów.
Szczególnie polecana:
• osobom z obniżoną odpornością
• osobom z ryzykiem wystąpienia raka
• dla uczniów i studentów
• dla osób prowadzących nerwowy tryb życia
• dla mieszkańców zanieczyszczonych aglomeracji
Wartości odżywcze jagody goji w 100g:
Wartość energetyczna (kJ) 1657
Wartość energetyczna (kcal) 396
Tłuszcz (g) 4,2
Kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,8
Węglowodany (g) 22,3
Cukry (g) 11,1
Błonnik (g) 6,2
Białko (g) 10,6
Sól (g) 0,03
Indeks Glikemiczny 65
Szczegółowe informacje:
• suszone bez użycia siarki
• nie zawierają cukru
• kraj pochodzenia: Chiny
• naturalnie bezglutenowe
• do bezpośredniej konsumpcji lub do dodania jako składnik musli
• suszone naturalnie
• bez oleju
• bez konserwantów
Z czym ciekawie smakują:
• samodzielnie jako przekąska do filmu, książki, planszówki itp.
• z jogurtem
• z każdym rodzajem płatków oraz z dodatkami takimi jak: rodzynki, mango liofilizowane, liofilizowana czarna porzeczka, wiśnia suszona, żurawina liofilizowana, a tak naprawdę z czym lubisz.
Propozycje przygotowania:
• gotowane z mlekiem: musli wieczorem zalać wodą, rano odsączyć jej nadmiar, dolać mleka (jakie używasz i lubisz) i zagotować. Dzięki wcześniejszemu zalaniu wodą dodatki do płatków nasiąkną, zmiękną i są smaczniejsze oraz rano szybko przygotujesz śniadanie;
• z jogurtem – świetna metoda do jedzenia w pracy, przed siłownią czy innymi ćwiczeniami;